Bursa’da yeni bir çalışma ile eleman ve personel alımları kapsamında 15 bin kişilik işçi alımı yapılması söz konusu. Söz konusu eleman ve işçi alımları Bursa İnegöl’deki sanayi bölgelerinin Islah Organize Sanayi Bölgesi’ne dönüştürülmesi ile gerçekleşecek ve 15 kişiye iş kapısı açılacak.

Bursa’nın önemli üretim üslerinden biri olan İnegöl’de; Yenice ve Cerrah Beldeleri’ndeki sanayi bölgelerinin çeşitli sorunları olduğunu söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, bu bölgelerin “Islah OB” ilan edileceği müjdesini verdi. Projeyi hayata geçirmek için yaklaşık bir yıldır çalıştıklarını belirten Hüseyin Şahin, “Söz konusu bölgelerde yetersiz alt yapıyı sağlıklı hale getireceğiz ve kontrol altına alacağız” dedi.

2 Yeni Islah Sanayi Bölgesi Kurulacak

Başlatılan çalışmaların sonuçlanmak üzere olduğunu da ifade eden Hüseyin Şahin, Yenice ve Cerrah’ta yaklaşık 300 bin dönümlük alanda iptidai şartlarda üretim yapan büyük çaplı sanayi tesisleri olduğunu belirterek, “Bu bölgedeki sanayi tesislerinin en büyük sorununu elektrik şebekesinin sanayiye için elverişsiz olmasıdır. Sıkça meydana arızalar nedeniyle oluşan elektrik kesintileri yüzünden tesisler sağlıklı üretim yapamıyorlar ve enerjiyi OSB’deki sanayicilerden daha pahalı tüketiyorlar. Ayrıca bölgedeki arıtma tesisleri yetersiz. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için başlattığımız çalışmalarda sona çok yaklaştık. Çok kısa bir süre sonra, İnegöl’de 2 yeni Islah OSB kurulacak. Bu sayede bölgedeki kontrolsüz sanayileşme bitecek ve mevcut alanda yapılacak yeni tesisler ile 15 bin kişiye daha istihdam sağlanacak” dedi.

15 Bin İşçi ve Eleman Alımı

TEİAŞ Bölge Müdürü Necdet Güler’i ziyaret etmesinin amacının bölgenin enerji ihtiyacı için gerekli olan çalışmaları öğrenmek ve ihtiyaç analizi yapmak olduğunu vurgulayan Hüseyin Şahin, “Bu bölgelerde yaklaşık 35 milyon TL’lik enerji yatırımı yapacağız. Projeler hazırlandı, şu anda detaylarını konuşuyoruz. Yatırım 2015 yılında bitecek. Bu proje bölgenin 50 yıllık enerji ihtiyacı karşılayacak büyüklükte ve bölge sanayicilerimiz elektriği yaklaşık yüzde 25 daha ucuza satın alacaklar” dedi. Hazırlanan projenin detaylarını da açıklayan Şahin, TEİAŞ’ın İnegöl’deki tüm enerji ihtiyacını karşılamak için 380 bin voltluk indirme istasyonu yapacağını belirtti.