Dershane ve etüt merkezi öğretmenlerinin kadroya geçi için gerekli şartlar belirlendi. Bundan böyle söz konusu öğretmenlerin mülakatla kadroya geçmesi için aşağıdaki şartlar uygulanacak…

Dershane ve Etüt Öğretmeni Kadroya Geçiş Şartları

1- 14/3/2014 tarihi itibarıyla eğitim personeli olarak çalışmış olmak.

2- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak.

3- Dershane ve etüt merkezleri üzerinden sigorta primi ödenmiş süresi 1/1/2014 tarihi itibarıyla en az altı yıl olması.

4- KPSS’den atanacakları alanlar için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olmak. Öğretmenlik mesleği için (Yön.-5 Madde) gerekli genel şartları taşımak.

1/7/2015-1/8/2015 tarihleri arasında Bakanlığın öğretmen kadrolarına atanmak için başvuruda bulunabilir.

Sözlü komisyonlar kurulur, bunun sonucunda sözlü sınavda 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır.

Eğitim personelinin öğretmenliğe atanmaları(Ayrıntı-Mevzuat)

GEÇİCİ MADDE 7 – (1) 5580 sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren dershaneler ile öğrenci etüt eğitim merkezlerinde 14/3/2014 tarihi itibarıyla eğitim personeli olarak çalışmakta olan ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olup bu yerleri üzerinden sigorta primi ödenmiş süresi 1/1/2014 tarihi itibarıyla en az altı yıl olanlardan, KPSS’den atanacakları alanlar için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olma şartı hariç 5 inci maddede belirtilen şartları taşıyanlar, yapılacak duyuru üzerine 1/7/2015-1/8/2015 tarihleri arasında Bakanlığın öğretmen kadrolarına atanmak için başvuruda bulunabilir.

(2) Duyuruda; başvurunun yapılma şekli, başvuru yeri ve süresi, sözlü sınav değerlendirme formu, kadro ve ihtiyaçları dikkate alınmak suretiyle belirlenen bölge ve alanlarında bulunan atama yapılacak eğitim kurumlarının alanlar itibarıyla boş bulunan öğretmen norm kadroları ile diğer hususlara yer verilir.

(3) Bu madde kapsamında öğretmenliğe atanmak üzere başvuruda bulunan adayların sözlü sınavda değerlendirilmeleri amacıyla illerde sözlü sınav komisyonu kurulur. Sözlü sınav komisyonu; il millî eğitim müdürünün veya görevlendireceği bir il millî eğitim müdür yardımcısının başkanlığında, il millî eğitim müdürünce belirlenecek iki ilçe millî eğitim müdürü ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinden birer şube müdüründen oluşur. Aynı usulle beş yedek üye belirlenir. Asıl üyenin bulunmadığı toplantıya komisyon başkanının çağrısı üzerine yedek üye katılır. Komisyon kararları oy çokluğu ile alınır. Gerek görülmesi hâlinde aynı usulle birden fazla sözlü sınav komisyonu kurulabilir.

(4) Sözlü sınav komisyonu başkan ve üyeleri, boşanmış olsalar dahi eşlerinin, ikinci dereceye kadar (bu derece dâhil) kan ve kayın hısımlarının ve evlatlıklarının değerlendirmelerinde görev alamaz.

(5) Sözlü sınav komisyonunun sekretarya , il millî eğitim müdürlüklerinin insan kaynakları hizmetlerinden sorumlu şube müdürlüğünce yürütülür.

(6) Sözlü sınav komisyonunun görevleri şunlardır:

a) Sözlü sınav sorularını hazırlamak veya hazırlatmak, sözlü sınavları yapmak ve değerlendirmek,

b) Sözlü sınava katılan adayların sınav sonuçlarını duyurmak,

c) Sözlü sınava ilişkin itirazları sonuçlandırmak,

ç) Sözlü sınava ilişkin diğer ve yürütmek.

(7) Sözlü sınavda adaylar;

a) Özel alan bilgisi,

b) Pedagojik formasyon,

c) Genel kültür,

ç) Genel yetenek,

d) Eğitim yönetimi ve eğitim sistemi ile ilgili temel bilgiler,

yönlerinden yüz puan üzerinden değerlendirilir. Yapılacak değerlendirmede (a) ve (b) bentlerinin her birinin puan ağırlığı yüzde otuz beş, (c), (ç) ve (d) bentlerinin her birinin puan ağırlığı ise yüzde ondur. Sözlü sınavda 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır.

(8) Sözlü sınav sonuçlarına, sınav sonuçlarının duyurulduğu tarihten itibaren en geç beş gün içinde, il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla, sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilir. Bu itirazlar, başvuru tarihinden itibaren en geç beş gün içinde sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilir ve sonuçlar en geç beş gün içinde ilgililere bildirilir.

(9) Sözlü sınavda başarılı olan adaylar, itirazların sonuçlandırıldığı tarihten itibaren en geç on gün içinde tercihleri de dikkate alınarak puan üstünlüğüne göre özrü hariç dört yıl süreyle başka bir yere atanmamak üzere, kadro ve ihtiyaçlar dikkate alınmak suretiyle ilan edilen kontenjan dâhilindeki öğretmen kadrolarına atanır. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde süresi fazla olanın ataması yapılır. Eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday kura ile belirlenir.