Liv Hospital Hastaneleri İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaklaşık 4 bin eleman ve personel alımı yapacak. İlk hastanesi İstanbul Ulus’ta açılacak Liv Hospital zincirine iki yılda 300 milyon dolar yatırım yapılacak.İstanbul’un ardından Ankara ve İzmir şubelerinin de faaliyete geçeceği bu sağlık zinciri toplamda yaklaşık 4 bin kişiye de istihdam sağlayacak.
Teknolojik altyapısıyla beş yıldızlı otel konforunda hizmet verecek olan Liv Hospital, İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplam 4 bin kişiyi iş sahibi yapacak.
4 Bin Kişilik Eleman ve Personel Alımı Yapılacak
Türkiye genelinde 18 hastane ve tıp merkezi bulunan Medikal Park Hastaneler Grubu, Ocak 2013’te yeni bir hastane zincirini hizmete açmaya hazırlanıyor. İlk hastanesi İstanbul Ulus’ta açılacak Liv Hospital zincirine iki yılda 300 milyon dolar yatırım yapılacak. İstanbul’un ardından Ankara ve İzmir şubelerinin de faaliyete geçeceği bu sağlık zinciri toplamda yaklaşık 4 bin kişiye de istihdam sağlayacak. Türkiye’nin yanında tüm çevre ülkelere de hitap etme hedefinde olan hastane yöneticileri, 350 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor. Ulus hastanesinin kadrosunu yüzde 70 oranında tamamladıklarını söyleyen Liv Hospital Genel Müdürü Meri İstiroti, “İlk etapta 700-750 kişiyle çalışmaya başlayacağız. 150 kişilik doktor kadromuz olacak. Tam kapasiteyle hizmet vermeye başladığımızda ise istihdam ettiğimiz personel sayısı 1.000’i bulacak” diyor.
Eleman Alımlarında Eğitim Verilecek
Valeden hemşirelere, karşılama hizmetleri görevlilerinden doktorlara kadar hastayla bire bir temas eden tüm personele çeşitli teknik ve misafire yaklaşım davranış modelleriyle ilgili eğitim verileceğini vurgulayan İstiroti, eğitimcilerin eğitimlerini ise hizmet sektöründe önemli bir zincir olan Ritz-Carlton’dan alacaklarını belirtiyor. 48 dalda ruhsatlandırılan hastanede 500 kişinin bu eğitimleri alacağını söyleyen İstiroti, “Ritz-Carlton, bazı yöneticilerimize otelde genel gözlem yapma şansı da verdi. Kendi misafirperverlik anlayışımızın zeminini Ritz’in felsefesinden almaya çalıştık” şeklinde konuşuyor ve ekliyor: “Sektörde işe yeni başlayan bir kişiye ortalama 25-30 saat eğitim verilirken, biz ilk yıl için kişi başına minimum 50-60 saat eğitim vermeyi planlıyoruz. Eğitimlerimiz artarak devam edecek. Çünkü bu sürecin uzun soluklu olduğu taktirde bir hastanenin liderliğini sürdürebileceğine inanıyorum.” Her hizmetin ileri düzeyde otomasyon programları aracılığıyla verildiği hastanede, doktorlar da vizitlerini iPad’le yapacak. Odalarda bulunan dokunmatik ekranlara ve doktorların kimlik kartlarına hastayla ilgili tüm verilerin yükleneceğini dile getiren İstiroti, “Doktorlar kartlarını bu ekranlara dokundurup hastanın röntgenini ve ölçülen tüm değerlerini inceleyebilecek” diyor. Oda aydınlatmasının da muayene, uyku modu gibi farklı seçeneklerinin bulunduğunu belirten İstiroti, dış kapıda oda numaralarının yazdığı küçük dijital bölmede ise hastayla ilgilenen doktorun ve görevli hemşirenin adının yazılı olacağını söylüyor. Ayrıca İstiroti, e-hasta sistemi üzerinden hastaların bilgilerine erişip takiplerini yapacaklarını da ifade ediyor.
Kaynak: İşte İnsan