Hazır giyim alanında ismini geniş bir coğrafyada duyurmuş olan İpekyol büyüme ve genişleme planı yapan markalardan biri. Bu yıl yeni pazarları olan Rusya, İran ve Ukrayna‘da toplamda 20 yeni mağaza açmayı hedefleyen marka bu mağazalarla ihracat hedeflerini büyütmeyi de düşünüyor.

Ayaydın Miroglio Grubu yönetim kurulu başkanı Yalçın Ayaydın konuya ilişkin olarak hedeflerinin gelirlerde ihracat ile iç pazar arasında yarıya yarıya bir denge kurmak olduğunu söylüyor. Grubun yönetim kurulu başkanı aynı zamanda 2017 yılı içerisinde yüzde 25’lik bir büyüme potansiyelini yakalamaya çalışacaklarını da dile getiriyor.

Bu yıl 15 milyon TL’lik bir yatırım planladıklarını anlatan Ayaydın, ihracat hedeflerinin ise 20 milyon TL olduğunu sözlerine ekliyor. Diğer yandan ihracat ve büyümeye yönelik rakamların yıl içerisindeki gidişata göre daha da artabileceğini ve yükselebileceğini de kaydediyor.

Geçtiğimiz yıl Ayaydın Miroglio Grubu bünyesinde çalışan sayısı 1600 idi. Yeni yatırım ve beraberinde gelen personel ve eleman alımıyla grup bünyesindeki çalışan sayısı 1750 kişiye yükseldi. Peki önümüzdeki dönemde İpekyol yeni personel ve eleman alımı yapacak mı?

Grubun yönetim kurulu başkanı önümüzdeki dönemde yurt içinde yaklaşık 25 yeni mağaza açmayı planladıklarını ve bu kapsamda 150 adet yeni personel alımı yapacaklarını dile getiriyor. Diğer yandan yurtdışında açılacak olan İpekyol mağazalarına da eleman alımı yapılacağının altını çiziyor.