Başvuru sayısının her yıl katlanarak arttığı İTÜ Çekirdek’e bu yıl da binlerce girişimci başvuruda bulundu. Başvurular sonunda 1200’den fazla girişimci İTÜ Çekirdek’e kabul edildi. İTÜ Çekirdek; girişimcilere açık ofis, mini MBA/Girişimcilik Eğitimi, teknik altyapı desteği, laboratuvar kullanım imkanı, laboratuvar sarf malzemeleri desteğinin yanı sıra aralarında alanında uzman iş dünyası ve akademilerden 300’ü aşkın gönüllü mentor desteği de sağlıyor. Ayrıca yatırım arayan girişimcileri, melek yatırımcı, melek yatırım ağları ve risk sermayesi şirketlerinden oluşan yatırımcı gruplarıyla tanıştıran İTÜ Çekirdek, projenin niteliğine göre ilgi duyabilecek sermaye sahipleri ve sanayicilerle de bir araya getiriyor.

Binlerce Girişimciye Destek Veriliyor

Bugüne kadar ülke genelinde 1.797 girişime ve 4.233 girişimciye destek veren Çekirdek’te, şimdiye kadar 50 milyon TL’yi aşkın yatırım alan girişimlerin toplam değerlemesi ise 650 milyon TL’yi geçmiş durumda. İTÜ Çekirdek, Elginkan Vakfı, İstanbul Sanayi Odası, Otomobil İhracatçıları Birliği, ING Bank, Allianz, Anadolu Sigorta, 3M, Anadolu Efes’in de aralarında bulunduğu 40’ı aşkın paydaşa sahip. Paydaşlar bir araya gelerek, Big Bang’de geleceğe odaklanan başarılı girişimcileri destekliyor.

Girişimcilik Beceri ve Yetkinlikleri Kazandıracak

İTÜ Çekirdek’le hayata geçirdikleri iş birliğine dair konuşan Allianz Türkiye CEO’su, bu birliği ile bir yandan çalışanlarına girişimcilik becerileri kazandırmayı, diğer yandan da yeni nesil iş modellerine hızlı entegre olmayı ve sigortacılık bilgi birikimini girişimlerle paylaşmayı hedeflediklerini söylüyor. Anadolu Efes Genel Müdürü de İTÜ Çekirdek ile onlarca girişimciyi tanıma olanağı bulduklarını dile getiriyor. İTÜ Çekirdek gibi kuluçka merkezleriyle iş birliği yaparak fikirleri başlangıç aşamasında yakalayıp sahiplendiklerini belirten Anadolu Sigorta ise ülkedeki girişimcilik ekosisteminin en önemli etkinlikleri arasında yer alan Big Bang’in önemli bir oluşum olduğunu dile getiriyor.

ING Bank Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı, etkinlik vesilesiyle birçok sektörden girişimcilerle temas edebildiklerini, yarının bankacılığını birlikte inşa edebilecekleri fintech’lerle, ayrıca sosyal ve çevresel etkileriyle öne çıkan projelerle tanıştıklarını söylüyor. İTÜ Çekirdek’in girişimcilik alanında şirketleri, melek yatırımcıları, profesyonelleri bir araya getiren oldukça önemli bir platform olduğu da dile getirilenler arasında yer alıyor.